Uit recent onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat van elke honderd samenwonende stellen in Westervoort, er 33 binnen tien jaar uit elkaar gaan. Dit resultaat plaatst de gemeente in een relatief slechte positie vergeleken met soortgelijke gemeenten.
In Westervoort eindigt in 33 van de honderd gevallen binnen tien jaar een samenwoonrelatie. Dit cijfer is aanzienlijk hoger dan in vijftien vergelijkbare gemeenten met een vergelijkbare gezinssituatie en sociaal-economische positie.
Er zijn verschillende factoren die de kans op een relatiebreuk voorspellen, zoals religie, sociale kring en financiële situatie. Uit het onderzoek blijkt dat gelovigen die tussen andere gelovigen wonen minder vaak uit elkaar gaan. Bovendien blijven stellen met meer vermogen, zoals een eigen huis, vaker bij elkaar dan koppels met financiële zorgen.
In 2023 zeiden 43 stellen in Westervoort 'ja, ik wil' tegen elkaar. Van deze bruidsparen waren er zeven 'van buiten', wat aangeeft dat niet alle gehuwde koppels op dat moment in de gemeente woonden. Het aantal huwelijken in Westervoort ligt verhoudingsgewijs hoger dan in vergelijkbare gemeenten.
In 2023 eindigden 21 huwelijken van mannen en 22 van vrouwen in Westervoort in een scheiding. Hoewel het aantal scheidingen verhoudingsgewijs iets hoger is dan in vergelijkbare gemeenten, zijn er ook succesvolle huwelijken in de gemeente.